EĞİTİM-ÖĞRETİM
 Eğitsel Geziler
Yabancı Dil Eğitimi

Yabancı Dil Eğitimine Bakış Açımız

Dil, canlı bir yapıdır. Kültüründen bağımsız düşünülemez. Bir dilin öğrenilmesi ancak doğal ve iletişime açık ortamlarda, kurallarla sınırlanmadan dört becerinin geliştirilmesi ile sağlanır. Bu dört beceri aynı zamanda insanların başka insanlarla iletişim kurmak için kullandığı okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileridir. Bu becerilerin yanı sıra mimikler ve vücut hareketleri de iletişimi destekleyen unsurlardır. İşte bunların bütünü bir dilin öğrenilmesinde kayıtsız şartsız gereklidir.

Yıllardır yabancı dilin öğretiminde yöntem ve teknikler sorgulanmakta, uygun yaş aranmakta ve dil öğretiminin kurallı bir ders programı haline getirilmesinde zorlanılmaktadır. Bir dilin öğrenilmesinde hata yapmayı göze almak, iletişim için rahat bir ortamda bulunmak, eğlenmek, ihtiyacımızı karşılamak gibi günlük hayatımızı ilgilendiren şartlar sağlandığında, dil kendiliğinden öğrenilir. Her insanın ana dilini öğrenmede etrafını taklit etmesi gibi yabancı dili öğrenmede de taklide ihtiyaç vardır. Ana dilini öğrenmeyi başaran her insan mutlaka bir yabancı dili de öğrenmeyi başarır.

Ekin Koleji’nde 1. yabancı dil İngilizce’dir. Okulumuz kurulduğumuz günden bu yana, yabancı dil eğitimine verdiği önem doğrultusunda yenilikleri takip eden ve öğrencileri için en iyi yaklaşımı yakalamaya çalışan bir gayret içinde olmuştur. Öğretmenlerinin eğitimine önem vermiş ve bu anlamda çok sayıda kurum, kuruluş ve uzman ile işbirliği içinde olmuştur.

Yöntem, Teknik ve Donanımlarımız

Ekin Koleji öğretmenleri, günceli takip eden ve yeni gelişmeleri sınıf ortamına taşıyabilmek için önemli birçok hizmet içi eğitim alan, donanımı güçlü bir kadrodur. Her öğretmenimiz yurt içi ve dışı birçok kurumla ortak çalışmalara katılır ve uzmanlardan yardım alır. “Her çocuk ayrı bir dünyadır” görüşünü benimsemiş okulumuz, eğitim öğretim sürecinde çoklu zeka kuramını göz önünde tutarak, farklı öğrenme stillerine sahip öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlanmış donanımlı ders ortamları yaratmaktadır. Sınıflarımızda öğrencilerin dili pratik etmesini destekleyen, birçok yöntem ve teknikten yararlanılır. Öğrenci merkezli bir yaklaşım izleyerek, her bireyin eşit fırsatlarla ders ortamında kendini geliştirmesi hedeflenir. Konuların uygunluğuna göre birçok grupla öğretim teknikleri, öğrenci ihtiyaçlarına göre bireysel öğretim teknikleri, her sınıf düzeyinde bilgisayar destekli öğretim, eğitsel oyunlar ve okuma programları uygulanır.

İkinci Yabancı Dil

Okulumuzda ikinci yabancı dil Almanca’dır. Öğrencilerimizin ana dilleri dışında üçüncü bir dili edinmeleri İngilizce öğretimimiz ile aynı bakış açısıyla planlanmıştır. Ekin Kolejinde öğrencilerimize 8. Sınıfın sonuna kadar 2 yabancı dil eğitimi verilmektedir.

Bu bakış açısı ile Ekin Koleji, yıllardır mezun ettiği her öğrencisinde tüm becerileri gelişmiş bir yabancı dili bu dilin kültürünün kavranmasını, bu dilde gireceği sınavlarda başarılı olmasını sağlayan bir program ile hizmet vermektedir. İkinci yabancı dilde de öğrencilerinin becerilerini kendilerini ifade edebilir düzeyde geliştirdikleri bir programla hareket etmektedir.

SEYREK KAMPÜS