EĞİTİM-ÖĞRETİM
 Eğitim Koçluğu Programı
 Sınav Koordinatörlüğü
Öğretim Teknolojileri

Eğitim teknolojisinin sürekli gelişen ve değişimler gösteren bir alandır. Makine kullanımının yanı sıra teknoloji, sistemler, işlemler, yönetim ve kontrol mekanizmalarıyla hem insandan hem de eşyadan kaynaklanan sorunlara, bu sorunların zorluk derecesine, teknik çözüm olasılıklarına ve ekonomik değerlerine uygun çözüm üretebilmek için bir bakış açısıdır. Ekin Koleji’nde eğitim öğretimin aksamaması ve sürekliliğin sağlanabilmesi için okulumuzda Online Ders Merkezi isimli web tabanlı bir öğretim portalı uygulanmaktadır.
Sınıflarımızda işlenen dersler akılla tahta yardımı ile bilgisayar ortamında kayıt altına alınmaktadır. Öğrencilerimiz Online Ders Merkezi ile evlerinden sınıfta işlenen derslere ulaşabilir ve öğretmenlerinin ödev olarak verdiği çalışmaları yapabilir. Öğrencilerimiz ODM yardımı ile ders başarı analizlerine, LGS deneme sınavı analizlerine, geçmiş konulara ait bilgilere, ödevlerine ve uygulamalarına ulaşabilmektedirler. Ayrıca velilerimizde öğrencileri hakkında genel başarı düzeyleri hakkında bilgi edinebilmektedirler.
Sınıflarımızda akıllı tahta, bilgisayar, projeksiyon, internet bağlantısı donanımları bulunmaktadır. Derslerde istenilen düzeyde araştırma ve uygulama rahatlıkla yapılabilmektedir.

Okulumuzda uygulanan Bilgisayar Destekli Eğitimin içeriği;

• Akıllı tahta kullanımı ve akıllı tahta aracılığı ile deney – uygulamalar yapılması,
  • Öğrencilerin dersle olan etkileşiminin arttırılması,
  • Derslerin animasyon, sunum(power point) ile görselleştirilmesi ve öğrencilerin dikkatini toplayarak derse odaklamasının sağlanması,
  • ODM ile öğrencilerin istedikleri zaman geçmiş derslere geri dönerek dersleri tekrar etmelerine olanak sağlanması,
  • ODM ile öğrenci çalışmalarının takibinin, kontrolünün ve tekrarının sağlanması,
  • Bilgisayar laboratuarının ders aralarında / derslerde araştırma merkezi ( elektronik kütüphane ) olarak kullanılması,
  • Sınıflarda internet bağlantısı sağlayarak öğretmenlerin istediği zaman internetten faydalanarak dersini zenginleştirmesidir.

• SEYREK KAMPÜS