Üniversiteye Hazırlık Sistemi (ÜHS)

Advanced Placement Programı (AP)

Y.Diller Eğitim Öğretimi

Yurtdışı Üniversite Danışmanlığı

Yurtiçi Üniversite Danışmanlığı

Psikolojik Danışma ve Rehberlik

Koçluk Sistemi

Ölçme - Değerlendirme

Sosyal Yaşam Modülleri

Sanat & Spor

Kayıt Kabul ve Bursluluk

Veli-Öğretmen Görüşme Saatleri

Yurtdışı Üniversite Danışmanlığı

Öğrenim hayatına yurt dışında devam etmek isteyen Ekin Lisesi öğrencilerine her aşamada etkin yönlendirme hizmeti sunan Yurt dışı Üniversite Danışmanlığı; EKİN LİSE Kariyer Birimi (Yönetim, yabancı diller ve PDR birimlerinin ortak oluşturduğu bir yapıdır. ) ve profesyonel danışmanlık şirketi ile birlikte yürütülür.

Yurt dışına eğitim almak amacıyla gitmeyi planlayan öğrencilerin özellikle üniversite karar aşamasından itibaren doğru kararı vermeleri için çalışan birimimizin öncelikli hedefi öğrencilerimize ders seçimi, kariyer yönelimi, üniversite hazırlık -başvuru ve tercih süreçlerinde rehberlik etmek ve destek sağlamaktır. Öğrencilerimizin yetenek ve kişilik özelliklerini göz önünde tutarak, gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirlemelerini sağlayarak öğrenci odaklı çalışma programı hazırlanır.

Okulumuz dünyanın değişik ülkelerinden gelen üniversite yetkililerini ağırlar. Aynı zamanda veli, öğrenci, personel, yönetim ve eğitim kadrosuna da eğitimler verir. Yurt dışı üniversitelere özgü sistemler ve olanaklar üzerine bilgilendirme yapar.

Birimimiz, uzman danışman kadrosuyla en güncel bilgilerle başvuru sürecinin her aşamasının sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlar.

Bu birim özelinde sunulan hizmetler;

• Avrupa, Kanada ve ABD deki üniversiteler hakkında bilgilendirme,
  • Yurt Dışı Yaz ve Kış Okulları olanakları,
  • Seçilen okulların burs olanakları hakkında araştırma yaparak öğrencilerimizin yararlanabilmeleri için rehberlik etme,
  • Okullara kabul için CV hazırlama ve kompozisyon yazma konularında örnek sunumlarla öğrencilerimizi destekleme,
  • Advanced Placement programını planlayıp yürütme,
  • Kültürler Arası Değişim Programı'nı (KUDEP)yürütme,
  • TOEFL, IELTS, SAT ve ACT VB. sınavlar ile ilgili bil gilendirme ve katılım için rehberlik etme,
  • Yurt dışı eğitim ve kültür gezileri
  • Üniversite tanıtım gezileri
  • Uluslararası konferanslara katılım
  • Yurt Dışı Üniversite Eğitim Danışmanlığı. Üniversite başvuru portallarındaki formların doldurulması ve tüm yazışmaların yürütülmesi konusunda destek sağlama.

•  Yurt Dışı Üniversite Başvuruları

Yurt dışında üniversite okumak isteyen öğrenciler, başvuru sürecinden sonra IELTS,TOEFL ve SAT gibi sınavlara girip geçer not almak zorundadırlar. Ancak pek çok üniversitede bu sınavlarda geçerli not almanın yanı sıra eğitim hayatları boyunca yaptıkları bilimsel çalışmalar, üstlendikleri sosyal sorumluluk projeleri, müziğe ve spora olan ilgileri ile ilgili bir CV ve kabul metni oluşturmaları gerekmektedir. Bu, burs alabilmelerine de olanak sağlayan bir uygulamadır.Ekin Lisesi öğrencileri tüm bu yeterliliğe sahip olacak ve yurt dışı üniversiteleri tarafından tercih edilecek öğrenciler olarak yetişir.

Kudep

KUDEP, Milli Eğitim Bakanlığı içinde kurulmuş olan Kültürel Değişim Programlarıdır. Bu programlar doğrultusunda öğrenciler bir sınava alınırlar ve bu sınav öğrencilerin yurtdışına atacakları ilk adım olarak nitelendirilir. Sınavı kazanan öğrenciler yurtdışında; 1 aylık, bir dönemlik ya da bir akademik yıllık kültürel değişim programlarına katılmaya hak kazanırlar.

Bu sınavı kazanıp yurtdışında eğitim almayı hak eden öğrencilerin İngilizceleri gelişmekte ve bundan daha da önemlisi genç yaşta özgüvenli ve gelecekte de çok daha başarılı bireyler olmaktadırlar. Bunu yaparken de yıl kaybına uğramadan eğitim hayatlarına devam etmektedirler. KUDEP sınavı, dinleme ve okuma kısımlarından oluşmaktadır ve sınava 8. sınıf da dahil olmak üzere lise öğrencileri katılabilmektedir.

Ekin Lisesi KUDEP sınavları için için yetkilendirilen kurum olan -ISE- world ile anlaşmalıdır.