Üniversiteye Hazırlık Sistemi (ÜHS)

Advanced Placement Programı (AP)

Y.Diller Eğitim Öğretimi

Yurtdışı Üniversite Danışmanlığı

Yurtiçi Üniversite Danışmanlığı

Psikolojik Danışma ve Rehberlik

Koçluk Sistemi

Ölçme - Değerlendirme

Sosyal Yaşam Modülleri

Sanat & Spor

Kayıt Kabul ve Bursluluk

Veli-Öğretmen Görüşme Saatleri

ÖLÇME DEĞERLENDİRME

Ekin Lisesi'nde, ölçme ve değerlendirme faaliyetleri kapsamında; eğitimin kalitesini ve verimliliğini artırmak, öğrenme sürecinin etkililiğini belirleyebilmek, öğretim programlarında hedeflenen davranışlara ulaşma düzeyini ve uygulamaların hedeflenen bilgi, beceri ve tutumların gelişmesinde ne ölçüde etkili olduğunu tespit etmek için, ölçme ve değerlendirme çalışmaları yapılır. Ölçme ve değerlendirme çalışmalarında her öğrencinin kendi gelişim performansı dikkate alınır.

Okul vizyon hedefimiz olan 'Tam Öğrenme' doğrultusunda Ölçme ve Değerlendirme Birimimiz, bu hedefimizin ne kadarını gerçekleştirdiğimize yönelik verileri toplamak, bu verileri bilimsel ve objektif bir biçimde değerlendirmek; seviye-şube ve öğrenci bazında öğrenmenin ne düzeyde gerçekleştiğini belirlemek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Her eğitim öğretim yılının 3 haftalık erken başlama programının başında öğrencilerimizin yeni döneme hangi seviyede başladıklarını görmek ve eksiklerini gidermeye yönelik çalışmaları planlamak üzere 'Hazır bulunuşluk' sınavı yapılır. Bu sınav, öğretim programlarındaki sarmal müfredatın bir alt sınıftan bir üst sınıfa taşınması gereken temel kazanımların ne kadar hatırlandığını, öğrencilerin yeni öğretim yılına ne kadar hazır olduklarını belirlemek için yapılır. Böylece yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan, öğrencilerin eksik oldukları kazanımlara yönelik çalışmalar yapılır.

Ölçme Ve Değerlendirme Biriminin Ayrıca Gerçekleştirdiği Sınavlar

Derslerde öğrencilere mümkün olduğu kadar ortak sınav uygulansa da Ölçme Değerlendirme Birimi tarafından ayrıca aşağıdaki sınavlar ile öğrencilerimizin öğrenme ve kazanımları ayrıca test edilmektedir.

Akademik İzleme Sınavları (AİS)

• Eğitim öğretim yılının her iki döneminde belirli sınıf düzeylerinde ve belirli derslerde Akademik İzleme (AİS) Sınavları uygulanmaktadır. Amaç, ilgili dönemdeki eksik kazanımları belirleyerek, yeni döneme başlamadan öğrencilerimiz için hedeflenen başarıyı sağlamakta kullanmak üzere öğretmen, öğrenci ve velilerimize veri oluşturmaktır.
  •  YGS Ve LYS Deneme Sınavları (AYT, TYT )

Lise son sınıf öğrencilerimizin gerçek sınava hazırlık sürecinde gerçek deneyimler yaşaması ve eksik öğrenmelerini tespit etmesi amacıyla belirli aralıklarda uygulanan sınavlardır.

Öğrencilerimizin akademik gelişimleri, okulumuzun eğitim sistemindeki kazanım kriterleri kullanılarak ölçülmekte ve bireysel kazanımları özenle değerlendirilmektedir. Öğrencilerimizin sınav analizleri Okul Yönetim Sistemimizde yayınlanmaktadır. Böylece hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz, öğrencimizin sınavdan aldığı puanla birlikte detaylı sınav analizlerine ve Öğrenci Bilgi Haritası'na ulaşabilmektedirler.

Seçili Alan Sınavları

Belli aralıklarla yapılan Seçilen Alan Sınavları ile kazanım yeterliliği ölçülür , geliştirilmesi gereken alanlar seviye grupları ile pekiştirilir.

Bu ek çalışmalar ve etütler sayesinde öğrenciler, kazanım eksiklerini kısa sürede tamamlayarak hedefledikleri başarıya ulaşırlar.

Rehberlik Birimi tarafından yürütülen üniversiteleri tanıma ile başlayan Mesleki Gölge / Kariyer programı hedef belirlemede çok önemli bir rol oynamaktadır. Öğrencilerimiz yaşam boyu mutlu ve başarılı olmayı hedefleyecek şekilde lisemizdeki 4 yıl boyunca akademik, sosyal ve psikolojik olarak hazırlanırlar.