Ölçme Değerlendirme

Veli Öğretmen Görüşme Saatleri

Yabancı Dil Programımız

İngilizce Dil Programımız

CEFR Programı 3 ana seviyeden oluşmaktadır.

SEVİYELER İÇERİK
     A (Temel Kullanıcı) A1 A2
     B (Bağımsız Kullanıcı) B1 B2
     C (Yetkin Kullanıcı) C1 C2

8. sınıfımızdan mezun olan öğrencilerimizin CEFR standartlarına göre (B1 / B2) seviyesine ulaşmalarını hedeflemekteyiz. Bu kriterlere göre seviyeler aşağıdaki gibidir.

B1

Okul, iş, boş zamanlar gibi alışılmış konularda, standart dil net bir şekilde kullanıldığında konunun ana noktalarını anlayabilir. Seyahatlerde, İngilizce’nin konuşulduğu yerlerde karşılaşabileceği çoğu durumların üstesinden gelebilir. Alışıldık konularda ve kişisel ilgi alanlarında basit düzeyde ve konuları ilişkilendirerek kendini ifade edebilir. Yaşadığı olay ve deneyimleri, hayallerini, umutlarını ve hedeflerini anlatabilir, görüşlerini kısa olarak gerekçelendirebilir ve açıklama yapabilir.

B2

Somut ve soyut konulardaki zor metinlerin içeriğini ve kendi branşındaki tartışmaları anlayabilir. Sıradan bir sohbette anadilinde konuşan birisi ile her ikisinin de fazla zorluk çekmeyeceği şekilde spontane ve akıcı konuşup anlaşabilir. Geniş bir konu yelpazesinde net ve detaylı bir şekilde kendini ifade edebilir. Güncel bir konuda kişisel fikrini dile getirebilir, farklı seçeneklerin avantaj ve dezavantajlarını sıralayabilir.

Ek Programlar

Ara sınıflara gelen öğrencilerimiz için yaz döneminde öğrencilerimizin seviyelerine uygun yaz kursları başlar. Sınıf düzeyinde yetiştirilmesi için gereken planlama öğrenci bazında yapılır ve öğrenciler yıl boyunca aldıkları ek derslerle yabancı dilde gelişim sağlarlar. Dilin öğrenilmesi bir süreçtir ve bu süreç geniş zamana yayılır. Öğrencilerimiz kat ettikleri yola göre değerlendirilirler ve gelişimleri konusunda geri dönüt alırlar.