OKUL ÖNCESİ

Veli Öğretmen Görüşme Saatleri

Okul Ücretleri

Etüt ve Ev Çalışmaları

Ekinde tam öğrenme anlayışı gereği ders saatlerinde eksik öğrenmelerin tespitine ve tamamlanmasına yönelik özel sistemler geliştirilmiştir. Eksikliklerin giderilmesi, tam öğrenmenin sağlanması için uygulanan programlar:

• Ek ders uygulaması,
  • Tamamlama, tekrar, yetiştirme ve geliştirme ETÜT’leri,
  • ODM destekli ek çalışma, pekiştirme, ödev ve tamamlama çalışmaları,
  • Bire bir yapılan çalışmalar,

Tamamlama, tekrar, yetiştirme ve geliştirme ETÜT’leri

Ekinde dersin derste öğrenilmesi esas olarak kabul edildiğinden resmi ders saatlerine ek olarak ortaokulumuzda akademik ders saatlerine eklemeler yapılmıştır. Her akademik ders için haftalık 3 ders saati ders saatlerine eklenmiş bunun 2 saati etüt dersi olarak tanımlanmıştır. Etüt saatleri genel anlayışın aksine okul sonrası saatler olmak yerine ders programına yerleştirilmiş iki öğretmenli saatlerdir.

Etüt saatlerinde ders öğretmenlerimizden biri sınıfta kalarak konu eksiği olmayan öğrencilerle ileri çalışması yapmakta( Çeşitlendirilmiş konu testleri çözme)diğer öğretmenimiz ise listesi önceden yapılmış öğrencilerimizle etüt sınıflarında konusu önceden belirlenmiş, tekrar çalışmaları yaparak öğrencilerimizin konu eksiğini giderme çalışması yapmaktadır.

Etüte Gidecek Öğrencilerin Listeleri

1. Klasik sınavların ÖDS’den ( Ölçme Değerlendirme Sistemi) alınan değerlendirme raporlarından elde edilen sonuçlar,
    2.Her ay uygulanan genel değerlendirme sınavları( TEOGS ve KÖS)sonunda ÖDS’den alınan raporlara göre akademik bölümlerin takım liderlerince aylık olarak planlanır.Bu listelere sınıf içinde ders öğretmeni tarafından konu eksiği belirlenen öğrenciler, eklenebilir.

Her akademik ders için her hafta farklı bir konu için yapılan etütler velilerimizin bilgilenmeleri için sisteme kaydedilir. Velilerimiz aynı gün içinde öğrencisinin hangi öğretmenliyle, hangi konuda ne kadar süreyle çalışmış olduğunu görme şansına sahiptir. Etüt uygulamamızın eksiksiz uygulanmasından takım liderlerimiz sorumlu olup, yönetim tarafından da sistem üzerinden sürekli izlenmektedir.

Herhangi bir etüt grup listesine girmediği halde konu eksiği belirlenen öğrencilerle de bire bir tamamlama çalışması yapılmaktadır.

Akademik bölümlerimiz; öğrencilerimizin tümünün tüm konuları eksiksiz öğrenmesi, dersin kazanımlarının tüm öğrenciler için gerçekleşmesinden sorumludur.

Takım liderlerimiz, her hafta yönetimle yapılan toplantılarda herhangi bir nedenle okula devam edemeyen öğrencilerimizin bilgisini alır ve onlar için telafi çalışmalarını planlarlar. Planlamanın eksiksiz uygulanması takım liderinin ve yönetimin kontrolünde sağlanır.

ODM Destekli Ek Çalışma, Pekiştirme, Ödev ve Tamamlama Çalışmaları

Öğrencilerin konuyu pekiştirmeleri evde tekrar yapabilmelerini sağlamak üzere hazırlanan ODM’de(Online Ders Merkezi)konu anlatımlarının yanı sıra, her konu bölümünün ardından değerlendirme testleri bulunmaktadır. Öğrencilerine bu testleri çözmesi için ödev veren öğretmenimiz, akşam evden onların sonuçlarını görür; sonucunu onaylar ya da yeniden çözmesini istediği iletisini gönderir. 3 gün içinde yapılmayan ODM testlerinin listesi sistemden alınır ve öğrencilerimiz, öğretmen gözetiminde öğle arasında ( yemekten önce)bilgisayar laboratuarımızda testlerini çözerler.

Bire bir çalışmalar: Grup çalışmalarının dışında bire bir çalışma gereksinimi belirlenen öğrenciler için, ders öğretmeniyle bire belirlenen çalışma zamanlarıdır.

Yıllardır elde edilen istikrarlı başarılarımızda bu uygulamalarımızın önemli katkısı olduğunu düşünüyor, daha iyiye ulaşmak için titizlikle sürdürüyoruz.

• SEYREK KAMPÜS

YEMEK LİSTESİ