Okul Öncesi     Eğitim-Öğretim   PDR   Yemek Listesi   Ücretler

İlkokul Uyum Programı
  Aile Katılımı Programımız

Aile Katılım Programımız

Aile katılımı; anne babaların çocukların eğitimlerine, gelişimlerine katkıda bulunup, onlara yararlı olabilmeleri için organize edilen etkinlikler bütünüdür.

Çocuklar için gerekli olan etkin eğitim, anne baba ve öğretmen işbirliğiyle gerçekleşir. Okul öncesi eğitimde aile katılımıyla varılmak istenen nokta; öğrenilenlerin ailede desteklenmesi, eğitimde devamlılığın sağlanmasıdır. Okulda verilen eğitim, evde desteklenerek, evde verilen eğitim de okulda destelenerek öğrenilenlerin kalıcılığı sağlanır.

Aile katılımının amaçları;
  • Öğrenmeyi daha etkili hale getirmek,
  • Çocuğun tüm gelişimiyle ilgili aileleri desteklemek ve bilinçlendirmek,
  • Çocuğun evde olan öğrenme ortamını zenginleştirmek,
  • Aileye doğru ana-baba tutumları kazandırmak,
  • Ailelere ev ortamında çocuklarına kazandırabilecekleri deneyimleri öğrenmede rehberlik etmek,
  • Ailelerin çocuklarını daha iyi tanımalarına olanak sağlamaktır.

• Kaliteli eğitimin temelinde güçlü ve sağlıklı öğretmen veli işbirliği vardır. İki taraf da birbiriyle etkili ve açık bir iletişim kurmalıdır. Anne babanın da okulun da amacı, çocuklara etkili eğitim ortamı sağlamak olduğundan aile-okul işbirliği önemlidir.

Aile Katılım Programlarımız:
    Aile katılım günleri
    Ana-baba okulu
    Bireysel Veli - PDR görüşmeleri
    Veli – yönetim toplantıları
    Velilerimizin katılımıyla ders ve etkinlikler.(Çocuğunuzla birlikte ters ve etkinliklere katılım için davet edilirsiniz.)
    Velilerimizden her biri eğitimcimizdir.(İlgi alanınız doğrultusunda öğrencilerimizle ders yapabilirsiniz.)
    Portfolyo- proje paylaşım günlerimiz(Çocuklarımız öğrendiklerini , ürettiklerini okul ortamında sizlerle paylaşır.)